Lärdomar från entreprenörers företagsresa

Välkommen till en paneldiskussion där fem svenska entreprenörer från olika branscher delar med sig av sina erfarenheter.

Event information

Tid
Plats

IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16, Stockholm

Information

Seminarium: Kostnadsfritt

Några av världens största företag startade i liten skala i ett garage eller hemmakontor för bara några decennier sedan. Nya världsledande företag kommer garanterat att blomma upp på samma sätt igen, förhoppningsvis också i Sverige. 

Välkommen till ett panelsamtal där fem svenska entreprenörer delar med sig av sina erfarenheter. Kanske är några av dem framtidens giganter? De har i alla fall kommit en bit på vägen dit. Men, som för de allra flesta företag har vägen till framgång inte varit helt spikrak. Hur har de här entreprenörernas företagsresa sett ut hittills - och vad kan vi lära oss av det? 

Några exempel på frågor som kommer att tas upp:

  • Vilka hinder har företagen mött och hur har de löst dem?
  • Vad har de lärt sig av utmaningarna?
  • Vilka är deras medskick till alla som är i startgroparna i sitt företagande?

Vi bjuder på fika från kl. 9.30. Välkommen med din anmälan!

Seminariet arrangeras av IVAs Entreprenörskapsakademi som arbetar med erfarenhetsutbyte, kunskapsinhämtning och policyutveckling för att främja och stärka entreprenörskap och stimulera till fler entreprenörer i Sverige.

Medverkande

Karl Bergman

Elypta, erbjuder metabolismbaserade vätskebiopsier för tidig upptäckt av 14 olika cancerformer och förebygger därigenom dödlighet.

Edward Murray

GreenIron, återvinner avfall från gruv-, stål-, gjuteri- och tillverkningsindustrin via vätgasreduktion och avfallet omvandlas till ren metall.

Sara Nozkova

Flox Robotics, återskapar landskap som möjliggör samexistens mellan människor och vilda djur via autonom banbrytande teknik.

Henrik Otendal

Reselo, utvecklar biogummi som är helt baserat på björkbark, en restprodukt från den globala massa-, pappers- och plywoodindustrin.

Karoly Szipka

IPercept, erbjuder förebyggande underhåll och stora kostnadsbesparingar via en sensorlåda byggd på AI som ger information innan maskiner går sönder.

Caroline Walerud

Air Forestry, gör det möjligt att gallra skog från luften. På så sätt minskas koldioxidutsläppen från skogsarbete samtidigt som skogens förmåga att binda kol ökar.

Hannes Helander (moderator)

enhetschef, entreprenörskap på IVA

Kontakt

Helene Thorgrimsson

Projektledare

Entreprenörskap

Telefon: 0720 - 77 43 31