Turning waste into sweet taste

Vi revolutionerar livsmedelsindustrin genom innovativ, jästbaserad precisionsfermentering. Med avancerad syntetisk biologi skapar vi en jästcellfabrik för optimerad produktion av tagatos, ett eftertraktat naturligt sötningsmedel som i dagsläget är omöjligt att tillverka till konkurrenskraftigt pris. Dessutom, genom att använda den industriella sidoströmmen vassle som substrat, möjliggör vi en cirkulär produktionsprocess med skyhög potential, och bidrar till en mer hållbar framtid.

Forskare vid en industriell maskin

Målet är att utveckla en skalbar och kostnadseffektiv produktionsmetod som gör tagatos kommersiellt tillgängligt. För att uppnå detta krävs fortsatt utveckling av vår cellfabrik, optimering av bioprocessen och uppskalning av produktionssystemet.

IVA’s 100 List 2024: Innovation through Interdisciplinary Research

IVA’s 100 List 2024 highlights a diverse range of research projects from Swedish universities, under the theme Technology in the Service of Humanity - Innovation through Interdisciplinary Research. The projects have been selected based on their great potential to create value through commercialization, business and method development, or societal impact. All participating researchers are interested in increased contacts with the business sector for the application and further development of their projects.

Named contact persons for each research project on the 100 List are responsible for the accuracy of the information presented.

All about IVA’s 100 List – Q&A